Hoofdsponsor

Voituron

Sponsors

Schoonderbeek CV
Rabobank Randmeren
Gijtenbeek Beheer
De Vries Pluimvee verwerkende industrie
Vishandel G. van de Mheen
VOC

Ledenshop

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

Sportpark "De Burcht"
Luxoolseweg 32
3862 WJ Nijkerk

Postbus 39
3860 AA Nijkerk

Tel. 033-2453189
info@nsc-nijkerk.nl

Trainer John Kamphuis legt uit hoe het in de voorbereiding te werk gaat

Vrijdag, 30 juni 2017

Wat doet Nsc 1 in deze eerste week :
 
Afgelopen maandag zijn we begonnen met de eerste trainingsweek ter voorbereiding op het seizoen 2017-2018. De reden dat we deze week hebben ingepland is tweeledig.
De voornaamste reden, omdat we veel nieuwe spelers hebben en voor een groot deel een nieuwe begeleidingsstaf, is kennis maken met elkaar. De spelers en staf leren elkaar onderling al een beetje kennen en voor de nieuwe spelers en stafleden is het ook de kennismaking met hun nieuwe club. Op de trainingsavonden waren er ook al een aantal supporters aanwezig. Dat vinden de spelers en staf natuurlijk altijd leuk. De staf en een aantal spelers hebben zo ook al een beetje kennis kunnen maken met de mensen welke NSC een warm hart toe dragen.
 
De tweede reden voor deze openingsweek is om een stuk organisatie binnen en rondom de selectie alvast neer te zetten. Naast de nieuwe spelers zijn er een nieuwe hoofdtrainer, nieuwe assistent-trainers, een nieuwe teammanager en een nieuwe verzorger.
We hebben in deze week mooi de tijd gehad om een aantal dingen onderling af te stemmen en we hebben een start gemaakt met de samenwerking met de spelersgroep. De verzorgers hebben bijvoorbeeld nu al een beeld gekregen van een aantal spelers betreffende hun blessure verleden en hoe ze er nu voor staan.
 
We hebben nu de 3 trainingen gehad. Deze zijn zeer prettig verlopen. Als technische staf hebben we al een klein beetje een beeld kunnen geven richting de spelersgroep van onze manier van werken en in hoofdlijnen een beeld kunnen geven van de speelwijze. Voor een groot deel van de spelersgroep was het weer opstarten nadat ze 5 à 6 weken niet getraind hadden. We hebben daarom de intensiteit van de trainingen bewust laag gehouden. Het was onder andere belangrijk dat de spelers blessurevrij door deze week heen komen. Dat is tot op heden gelukt en we proberen ervoor te zorgen dat dit na de wedstrijd tegen SDC Putten nog zo is.
 
De wedstrijd tegen SDC Putten is voornamelijk bedoeld om elkaars kwaliteiten een beetje te leren kennen. Er zal een eerste stapje gezet worden om in het veld onderling dingen af te stemmen. Het zou natuurlijk heel leuk zijn als we al iets terugzien van de ideeën van de technische staf, maar daar moeten we nog niet al te veel van verwachten. Dit zal mede komen omdat we veel gaan wisselen ter voorkoming van blessures. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat we met z’n allen plezier hebben aan het spelen van de wedstrijd. Dat hopen we zeker terug te zien.
 
Afgelopen woensdag is de indeling bekend geworden voor het nieuwe seizoen. We zitten in een prachtige uitdagende competitie. Van de staf en de spelers zal weer veel gevraagd om tot goede prestaties te komen. Op dit moment is het nog heel moeilijk in te schatten hoe de onderlinge verhoudingen in de competitie zullen zijn. Het is alleen maar gissen naar wie bovenin zal kunnen spelen en wie tegen degradatie zal gaan spelen. Een aantal clubs hebben op papier een hele goede selectie bij elkaar gebracht, maar dat zegt nog niets. Het gaat er vooral om wie kan als team het beste functioneren. Daar ligt voor de spelers en staf van NSC de uitdaging. Een heel goed team worden! Het doel zal zijn om het maximale uit elkaar te halen. Welke positie dit op de ranglijst op levert weten we pas in mei 2018.
      
  John  Kamphuis


« Terug naar het overzicht